2008-01-18 16:45:52• hírek • Anna Szelényi

A nők jobban kedvelik a nőies férfiakat

noies_pasikÚgy tűnik, hogy a nőies arcok jobban megnyerik a hölgyeket a stabil párkapcsolat szempontjából.
A nők úgy gondolják, hogy a merev vonásokkal rendelkező férfiak – hosszú orr, vékony ajkak, erős álkapocs, kicsi szemek- hajlamosabbak a megcsalásra, a mások feletti uralkodásra és sokkal érzéketlenebbek, mint a telt ajkú, ívelt szemöldökű és nagy szemekkel rendelkező férfiak.

A Durham és St. Andrews pszichológusai elvégeztek egy kísérletet, amelyen 400 brit nő és férfi vett részt. A pszichológusok kiosztottak egy sorozat digitálisan megváltoztatott férfias és nőies férfiarcokat tartalmazó fényképeket, majd arra kérték a résztvevőket, hogy elemezzék karakterük szempontjából a látott arcokat. Úgy tűnik, hogy a nőies arcok jobban megnyerték a hölgyeket a stabil párkapcsolat szempontjából. A hölgyek szerint az ilyen férfiak vonásai bizalmat sugároznak és az apaság szempontjából is megfelelőbbek, mint a férfias vonásokkal rendelkezők.

A résztvevőket ugyanakkor megkérték, hogy asszociálják az arcokat pár pozitív, vagy negatív karakterizáló jelzővel. A sima, tiszta arcú férfiak kinézetét egészségesebbnek vélték a nők és pozitív elismerésekkel illeték több szempontból is. A harmonikus fizikai vonások és a részletek kifejező ereje pozitív benyomást tett a résztvevőkre, az érett megjelenést (arcot) pedig, leginkább a fiatalok esetében díjazták.
 
Az arccal összekötött férfiasság szoros összefüggésben van a tesztoszteron szintjével és ennek időbeli fejlődésével. A tesztoszteron szintjét pedig összefüggésbe hozzák az agresszióra, hűtlenségre és válásra való hajlammal.

A merev vonásokkal rendelkező férfiakról többen is úgy gondolták, hogy képesek fizikai összetűzésekbe keveredni, és ellenszegülni a hatóságokkal. Ezen kívül többségük úgy gondolja, hogy az ilyen típusú férfiak képesek több nővel is szexuális kapcsolatot fenntartani, illetve megcsalni barátnőjüket, feleségüket és ugyanakkor agresszív módon is megnyilvánulni velük szemben.

David Parrett, a St. Andrews egyetem professzorának végkövetkeztetése a következőkben rejlik: A férfiak és a nők is egyaránt olyan partnert keresnek, akinek fizikai aspektusa első sorban egészséget sugároz, másrészt pedig kiegyensúlyozottságot tükröz érzelmi téren.

Szelényi Anna
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: